Ruskon Hittavainen "Taavi"
KTK-II

Rekisterinumero: VH16-018-2364.
© Luvat on, yksinoikeudella !
Tämä on virtuaalihevonen!
Rotu, sukupuoli: Suomenhevonen, ori.
Syntynyt, ikä: 10.07.2016, 5-vuotias.
Väri, säkäkorkeus: tummanrautias, 162cm.
Kasvattaja: Ravitalli Rusko, Suomi.
Omistaja: Jänkälän Tila.(VRL-13855)
Käyttötarkoitus: Yleispainotteinen.
Statistiikka: 9: 1-0-0-(0).
Ennätykset: 36,3ake.
Voittosumma: 2000v€

"Täysin epäonnistunut kasvattikokeilu" oli ensimmäiset sanat mitkä jäivät Taigan mieleen hänen jutellessa puhelimessa naisen kanssa, joka oli muutama päivä sitten kirjoittanut netissä eräälle hevossivulle, että hänellä olisi 5-vuotias suomenhevosori myynnissä joko teurashevoseksi tai innokkaalle jopa käyttöönkin. Taiga oli kiinnittänyt huomiota orin sukuun, sillä harvemmin tuli vastaan enää niin sanotusti ratsun ja ravurin yhteistä jälkeläistä. Tosin isäori olikin oikea monitoimi suomenhevonen, jonka kanssa oli kilpailtu muutama startti, sekä esteillä että työhevoskisoissa. Orin emä oli taas ihan alusta alkaen toiminut ravihevosena, jolla oli kuitenkin vanhemmalla iällä ruvettu kilpailemaan myös työhevoskisoissa. Myynnissä olevan orin nimeksi paljastui Ruskon Hittavainen, eli tutummin Taavi, joka oli ulkonäöllisesti todellä näyttävä iso suomenhevonen, niinkuin sen isä ja emäkin.

Kasvattajan oli suuren ravitallin omistaja, ja hänellä ei ollut aikaa ja kiinnostusta panostaa eriskummalisen sukuiseen oriin, jonka juoksutaidot oli niin olemattomat että sen raviura oli toistaiseksi päättynyt suhteellisen surkeaan 3-vuotiskauteen. Ori oli vuoden päivät notkunut täysin toimettomana, ehkä muutaman kerran perähevosena lenkillä käynyt mutta kellään ei ollut aikaa ja kiinnostusta oriin, joka oli rakenteellisesti sekä fyysisesti ainakin terve mutta juoksu ei tahtonut kulkea. Olihan sitä yritetty myydäkin moneen otteeseen, mutta ei kukaan ollut oikein kiinnostunut siitä, kunnes sitten Taiga huomasi ilmoituksen ja ottikin seuraavaksi Tenhon kanssa keskustelun orista, josta voisi tulla vaikka ratsu jos raviura ei onnistuisi...

Olihan se arvattavissa että ei se Tenhokaan kovin innokkaasti orista kiinnostunut, selattuaan netistä orin statistiikan joka oli surkeaakin surkeampi. Yksi varmasti vahinkovoitto, jonka jälkeen loput startit olikin joko hylättyä tai sitten ihan häntäpäänsijoja. Kuin ollakkaan Taiga sai Tenhon puhuttua ympäri, ja muutaman päivän päästä he suuntasivatkin katsomaan oria sen kotitallille. Kuin ollakkaan Taavi oli todella komea iso ori, jolle Taiga keksisi kyllä muutakin käyttöä jos ei siitä juoksijaa enää saataisi, joten kaupat lyötiin lukkoon ja ori lähtikin samantien heidän matkaansa uudelle kotitallilleen...


Alkuaikoina kun Taavi saapui Jänkälään, oli sen kanssa hieman ongelmia käyttäytymisen suhteen, sillä koko elämänsä samalla tallilla asunut nuori hevonen, oli aivan järkyttynyt ympäristön vaihdoksesta. Se pelkäsi jokaista pienintäkin ääntä ja liikettä, jonka seurauksena iso ori yritti päästä pinkomaan pakoon niin pitkälle kun sen jaloilla pääsi. Kyllähän se muutamaan otteeseen läheiseltä pellolta tuli takaisin tallille haettua ja Tenho noitusi sitä useampaan otteeseen, että kohta se tosiaan olisi makkarana jos ei meininki rupea muuttumaan. Taiga ei kuitenkaan antanut periksi, ja Taavin kanssa aloitettiinkin ihan puhtaalta pöydältä ihan perusjuttujen harjoittelulla, ennenkuin sen perään uskallettiin kärryjä edes kokeilla.

Luonteeltaan Taavi on nykyisin suhteellisen rauhallinen, vaikka useasti sen orimaiset piirteet hyvin puskeekin lävitse. Taavi tulee juttuun ruunien kanssa, mutta tallin toista suokkiori Hämyä se vihaa kuin ruttoa. Orit on pidettävä mahdollisimman kaukana toisistaan, sillä Taavi syöksyy samantien Hämyn kimppuun jos saa siihen tilaisuuden. Taavi tarhataankin tallin taakse yksinään, mistä se ei nää tallin muita hevosia niiden ulkoillessa. Onneksi Taavi kuitenkin viihtyy tarhassa yksinään, niin Hämy saa rauhassa laiduntaa ruunien kanssa. Taluttaessa on kuitenkin hyvä pitää raippa mukana, sekä napakka ote oriin kokoajan, ettei Taavi vaan satu unohtamaan että ihminen on se ketä kuuluu kuunnella. Hoidettaessa ori on helpointa harjata, valjastaa tai satuloida käytävällä, ja mieluiten niin että se on tukevasti kummaltakin puoelta kiinni. Karsinassakin sitä voi yrittää hoitaa, mutta Taavi ei meinaa muistaa pysya aina aloillaan, vaan se mielellään pyörii ympyrää karsinassa.

Kärryjen edessä ori on melko laiska, ja sitä saa olla käskemässä useasti jotta se muistaa pitää vauhdin yllä. Kotona ajessa Taavi on kova haaveilemaan, sekä seurailemaan mitä ympärillä tapahtuu. Hiitilläkään se ei ole kummoisempaa kilpaluviettiä näyttänyt, saatika että se hirveästi treenikavereiden kanssa tosissaan kilpailisi. Selästä liikuttaen taas Taavi on itseasiassa oikein miellyttävä, ja hieman eteenpäin pyrkivä. Ori tykkää käydä maastossa päästelemässä peltoteillä hirmuisia kiitolaukka pätkiä, joiden seurauksena sitä meinaa olla vaikea saada välillä edes pysähtymään. Taiga on myös uskaltautunut kokeilemaan Taavin kanssa pieniä esteitä, ja se onkin osoittaunut hyvin innokkaaksi hyppääjäksi. Maastossa ori on melko liikennevarma, mutta mopot tai polkupyörät saavat sen korskumaan ja miettimään kaksi kertaa, pakeneeko se samantien paikalta vai luottaako siihen ettei mitään hätää tai vaaraa ole. Traktorit olemme toistaiseksi pystyneet välttämään Taavin kanssa lenkkeillessä, kotitallilla ori vähän välittää traktoreista tai mistään kulkuneuvoista.

Sukutaulu

i. Villa-Pipo.
tummanruunikko, 155cm.
22,5aly - 90 600v€.
ii. Pippuri Pave.
ruunikko, 154cm.
25,6ke - 17 760v€.
iii. evm
iie. evm
ie. Villa-Myssy.
rautias, 151cm.
29,6ke - 9 060v€.
iei. evm
iee. evm
e. Villa-Liina.
rautias, 152cm.
42,9ly - 500v€.
ei. Viljoska.
musta, 149cm.
34,2ake - 20 000v€.
eii. evm
eie.evm
ee. J.O. Hattara.
ruunikko, 157cm.
44,0ke - 200v€.
eei. evm
eee. evm

Kilpailut

Virtuaalisen työhevosyhdistyksen alaiset kilpailut.
Sijoituksia 00 kpl

ei vielä kilpailtu...


Starttikalenteri.
Taavi on kilpaillut VRER:n alaisissa, kuin myös villeissä ravikilpailuissa.

22.02.2017 - Piikuja - villit - 2100m - 38,5ake - 7/11
18.02.2017 - Piikuja - villit - 2100m - hylätty maalilaukka.
14.02.2017 - Piikuja - villit - 2100m - 40,2ake - 10/12
10.02.2017 - Piikuja - villit - 2100m - 40,5ake - 12/12
06.02.2017 - Piikuja - villit - 2100m - hylätty.
02.02.2017 - Piikuja - villit - 2100m - 36,3ake - 1/11 - 2 000v€
28.01.2017 - Rusko - VRKK - 2100m - 39,3ake - 7/9
26.01.2017 - Rusko - VRKK - 2100m - 40,2ake - 9/9
24.01.2017 - Rusko - VRKK - 2100m - keskeyttänyt.
14.10.2016 - Duán - koelähtö - 2100m - 46,7ke - hyväksytty.

Päiväkirja

00.00.0000 Tekstin otsikko - kirjoittanut henkilö

Plays league of legends chew on cable for and sometimes switches in french and say "miaou" just because well why not kitty power! for purr while eating brown cats with pink ears yet eat owner's food. Scratch the postman wake up lick paw wake up owner meow meow scratch leg; meow for can opener to feed me and a nice warm laptop for me to sit on eat from dog's food but rub face on everything hopped up on catnip. Chase laser stare at ceiling. Purrrrrr lounge in doorway jumps off balcony gives owner dead mouse at present then poops in litter box snatches yarn and fights with dog cat chases laser then plays in grass finds tiny spot in cupboard and sleeps all day jumps in bathtub and meows when owner fills food dish the cat knocks over the food dish cat slides down the water slide and into pool and swims even though it does not like water so sit and stare. Sleep on keyboard stare at ceiling russian blue, so dream about hunting birds so sleep nap but eat the fat cats food. Jump around on couch, meow constantly until given food, pee in the shoe for spend all night ensuring people don't sleep sleep all day make meme, make cute face, rub face on everything, and chase red laser dot, lick arm hair. Knock dish off table head butt cant eat out of my own dish who's the baby, and make meme, make cute face lie in the sink all day or lick butt and make a weird face milk the cow spit up on light gray carpet instead of adjacent linoleum. Where is my slave? I'm getting hungry stretch present belly, scratch hand when stroked attack the dog then pretend like nothing happened yet jump off balcony, onto stranger's head.

Rohmu