Tervetuloa Jänkälään !

Jänkälän tila on virtuaalinen pikkutalli joka sijaitsee tarkalleen ottaen Lapin maakunnassa, Kemijärvellä pienessä kylässä aivan Juujärven läheisyydessä. Tilan omistaa vanhempi hevosmies Tenho Jänkäläevm, joka on lapsesta asti asunut tämän samaisen tilan pihamaalla, ja tulee luultavasti asumaan vielä loppuelämänsäkin samassa tönössä jossa hän lapsuutensa vietti. Tenhon vanhemmat, ja isovanhemmat kasvattivat työsuomenhevosia, sekä ravisuomenhevosia, jotka ovat pysyneet perinteikkäästi mukana kuvioissa aina tähän päivään asti. Yhdeksänkymmentäluvun puolella Tenho kuitenkin päätti tuoda uutta puhtia tilalle, ja silloin ensimmäiset lämminveriset astelivat talliin.

Tenhon kiinnostus hevosiin kuitenkin vanhemmiten hiipui miltei kokonaan, mutta onneksi hänen veljensä tytär Taiga Jänkälä oli lapsesta asti ollut yhtä hurahtanut hevosiin kuin sukunsakin, ja tyttö saapuikin opiskelujen loputtua setänsä tilalle töihin. Taiga pisti hommat pyörimään, ja vanha tallirakennus päätettiin korjata romahtamisvaaralta, sekä ulkotarhat rakennettiin uudestaan kestävästä puusta. Tilalla silloin jo asuneet hevoset pääsivät pikku hiljaa takaisin aktiiviseen treeniin, ja uusia hevosia asteli talliin vanhojen lisäksi..

Nykyään Jänkälän tilalla asustelee edelleen sekalainen suomenhevoslauma joista osan kanssa koitetaan epätoivoisesti päästä treenauksen myötä raviradoille, kun taas muutaman kanssa silloin tällöin pistäydytään työhevoskisoissa. Tilalta löytyy myös muutama lämminverinen ravihevonen, jotka suurimman osan elämästään tuntuvat kuitenkin seisoskelevan tarhassa turhanpanttina. Ravureiden ja työhevosten lisäksi Taiga toi mukanaan tilalle muutaman puskaratsun, joiden kanssa hän yrittää valmentautua ja kilpailla kunhan vain kerkiää ravihevosten treenauksen lomassa. Jänkälän arki menee siis pääsääntöisesti hevosten kanssa työskennellen, ja tilan remontoinnissa, sillä korjattavaa tilalla vasta riittääkin. Tulevaisuudessa Taiga toivoisi että heillä olisi vihdoinkin kunnon ravihevosen alku, jonka kanssa he voisivat osallistua suurempiinkin kilpailuihin, sekä uusi ilmastoitu isompi tallirakennus. Toistaiseksi Taiga kuitenkin joutuu tyytymään nykyiseen hevoslaumaan, sekä sitä hienoa ja modernia ravitalliakin saa luultavasti odottaa useamman vuoden, ellei koko loppuelämäänsä..

♥:llä, Taiga & Tenho.evm
(siinau, HCT (VRL-13855). - raivo09@outlook.com.)

Rohmu